Regija

region zaton panorama O Zatonu

Zaton je malo turističko mjesto idealno za istinski odmor i opuštanje od stresa svakodnevnice. Smješten je između dvaju povijesnih gradova – Nina (2km) i Zadra (12km).
Predstavlja jedinstveni spoj dalmatinske arhitekture, ugodne mediteranske klime, očuvane prirode, bogate kulturno povijesne baštine, te živahne turističke svakodnevnice.
Pješčane plaže u sjeni stoljetnih borova idealne su za obitelji s djecom. Želite li pronaći mir, kristalno bistro more, čisto podmorje, hlad borovih šuma, nezaboravne zalaske sunca, onda je Zaton idealno mjesto za Vaš odmor.

"Izvor fotografija: TZM Zaton"

Zadar i kratko okolica

Zadar je jedno od najpopularnijih hrvatskih turističkih odredišta, kojeg je i londonski Times proglasio „središtem zabave na Jadranu“, a Guardian „novom hrvatskom prijestolnicom cool-a“. Još prije četrdesetak godina Alfred Hitchcock proglasio je zadarski zalazak Sunca „najljepšim na svijetu“. Ljeti je Zadar domaćin brojnih manifestacija i koncerata poznatih svjetskih glazbenika.

Izrazito razvedena obala, otoci i netaknuta priroda su jednako atraktivni kao i sam grad, za neke čak i atraktivniji. Arhipelag koji broji 24 veća i čak 300-tinjak malih otočića i hridi, tri parka prirode - Telašćica, Velebit i Vransko jezero te pet nacionalnih parkova - Paklenica, Plitvice, Kornati, Krka i Sjeverni Velebit. To sve svrstavaju Zadar i njegovu okolicu u sam vrh turističke ponude Hrvatske.